PEDIGREE

€ 39,50

Het boek over Geert Jan Jansens werk, met de ondertitel Pedigree.

© 2015 geert jan jansen, 152 bladzijden.

GEERT JAN JANSEN – Het Rode Boek

€ 35,-

Dit boek werpt een verrassend nieuw licht op het eigenzinnige en persoonlijke oeuvre van een van de meest spraakmakende mensen uit de hedendaagse Kunstwereld.

Geert Jan Jansen is een overzichtsboek dat geen kunstliefhebber mag missen.

Het boek bevat oorspronkelijke, eigenwerk dat Jansen maakte sinds de jaren zestig tot op heden. Het uitzonderlijke talent van Jansen laat zich niet makkelijk vangen in een kunst- historische term. Juist niet. Hij is nergens lid van en hoort nergens bij. Jansen trekt zich weinig aan van regels, grenzen of wetten. Zijn manier van schilderen past niet in een bepaalde stroming. Een groot aantal werken wordt lyrisch abstract genoemd, andere schilderijen zijn juist weer expressionistisch van aard. Maar lyrisch abstract of expressionisme, symbolisme of graffiti, als deze elementen komen voor.

© 2006 geert jan jansen, 144 bladzijden.

HONDERD KEER DERTIEN

€ 25,-

Met snelle bewegingen gaat zijn tekenpen over het papier. ‘Even afkicken’ noemt hij het. Personages en regels tekst doorkruisen het beeld. Alsof er een gevecht gaande is tussen inkt en papier. Op het eerste gezicht zijn het absurde combinaties van losse woorden, getallen, vogels en walvissen. Een regiment speelgoedtankjes trekt voorbij. De vijand wordt bestreden. Tientallen tekeningen liggen op tafel en ze krijgen allemaal een beurt. Na de inkt komt het crayon. Kleurpotloden van Cumberland, Faber-Castell, Karisma, Bruynzeel, Conté à Paris. Dozen vol Afkomstig uit andere ateliers, aangeschaft in andere tijden. En alles in grote aantallen. Chinese rietpennen en het meest exclusieve oliekrijt van Sennerlier. Maar ook ballpoints van de Hema. Als het maar schrijft. En wanneer het niet schrijft, dan krast het wel.

13 is zijn geluksgetal, maar het gaat om de compositie. De plaats van het cijfer 13 tussen de andere tekens op het papier. Het lijkt toeval en onzin, maar met de herhaling van de motieven ontstaat een eigen wereld. Een plus een wordt dan meer dan twee. Het is een wereld waar mafkezen en losers het voor het zeggen hebben, waar oneliners van de radio een diepgravende waarde krijgen.

© 2008 geert jan jansen, 108 bladzijden.

MAGENTA – Avonturen van een meestervervalser

€ 20,-

MAGENTA (tiende druk) – Avonturen van een meestervervalser
is geschreven in het huis van bewaring in Orléans, nadat Geert Jan Jansen door de Fransen politie was opgepakt als ‘de grootste vervalser van deze eeuw’. Enerzijds is dit boek een verslag van twintig jaar leven in de kunsthandel: Geert Jan Jansen neemt de lezer mee langs kunstenaar, verzamelaars en ateliers in Europa en Amerika. We lezen over litho’s van Karel Appel, gouaches van Asper Jorn, tekeningen van David Hockney en zeefdrukken van Andy Warhol. Anderzijds is Magenta een geestige relaas van een getalenteerde galeriehouder en schilder die, vervolgd word wegens vervalsing van kunstwerken, vijf jaar lang aan de internationale opsporing wist te ontsnappen.

Na zijn studie kunstgeschiedenis heeft Geert Jan Jansen zich bezig gehouden met het organiseren van tentoonstellingen en heeft hij zich jarenlang verdiept in de techniek van veel uiteenlopende schilders door de hele kunstgeschiedenis heen.

© 1998 geert jan jansen, tiende druk 2016, 272 bladzijden.

BESTEL FORMULIER

Vul per titel het aantal boeken in dat u wenst te ontvangen.