Gevangenpoortlezing: Vervalsing in de kunst

gp_lezingenHet Haags Historisch Museum en Wladimiroff Advocaten brengen een nieuwe serie Gevangenpoortlezingen, waarin prominente sprekers maatschappelijk en juridisch actuele onderwerpen belichten.

De serie lezingen in 2015-2016 gaat in op het thema kunst en strafrecht. De onderwerpen zijn nauw met elkaar verweven. In de reeks wordt ingegaan op relevante thema’s als vervalsing van kunst, zowel door de ogen van de kunstenaar/vervalser als door de ogen van de opspoorder/deskundige, roofkunst, de diefstal in de Kunsthal en de internationale kunsthandel. Tevens zal worden ingegaan op de vraag wat veilinghuizen kunnen doen om misbruik te voorkomen.

Vervalsing in de kunst – 8 november 2015
Geert Jan Jansen heeft als ‘meestervervalser’ in zijn eentje de hele internationale kunstwereld te kijk gezet. ‘Niet één keer, maar tientallen jaren lang’, zo staat te lezen op zijn website. In deze lezing vertelt hij zijn verhaal.

Praktische informatie
Aanvang: 12.00 uur (duur circa 60 minuten)
Locatie: Haags Historisch Museum | Korte Vijverberg 7 | Den Haag

Reserveren en kaartverkoop:
Kaarten € 10 per lezing (of € 50 voor de gehele lezingenreeks) incl. koffie en museumbezoek en vrijkaartje voor Museum de Gevangenpoort.
Reserveren via T. 070 312 30 65 of mail naar educatie@haagshistorischmuseum.nl

Kijk voor meer informatie op www.haagshistorischmuseum.nl

De Gevangenpoortlezingen zijn een initiatief van Wladimiroff Advocaten in samenwerking met het Haags Historisch Museum. De lezingen worden mogelijk gemaakt met steun van het Sebastiaan Genootschap en de Vrienden van het Haags Historisch Museum.