Conference De avonturen van een meestervervalser

jansen-1100x733De schilder Geert Jan Jansen is bekend geworden als de grootste kunstvervalser van de twintigste eeuw. In zijn conference ‘De avonturen van een meestervervalser’ verhaalt hij op humorvolle wijze van zijn avonturen als verzamelaar, galeriehouder, kunsthandelaar en vervalser van het werk van veel bekende twintigste-eeuwse kunstenaars.

Na zijn studie kunstgeschiedenis in Amsterdam werkte hij geruime tijd als kunstcriticus en organiseerde hij tentoonstellingen in zijn galerie. Ook heeft hij zich jarenlang verdiept in de techniek van schilders als Picasso, Chagall, Matisse en Mondriaan.

In een geestige conference neemt hij ons mee langs verzamelaars, kunstenaars en ateliers in Europa en Amerika, en maken we onder meer kennis met de geheimen achter het werk van Karel Appel, Asger Jorn, David Hockney en Andy Warhol.

Het is het intrigerende levensverhaal van een zeer getalenteerde schilder, die verdacht van het maken van kunstvervalsingen, vijf jaar lang aan internationale opsporing wist te ontsnappen.

De toegangsprijs van € 12,50 is inclusief koffie/thee bij binnenkomst.

Datum/Tijd: zo 15 november 19:30 – 21:30

Reserveren: http://www.dewieger.nl/activiteiten/lezing-de-avonturen-van-een-meestervervalser-door-geert-jan-jansen/